Belgisch Witblauw Rundsvlees
Bij Slagerij Vandecruys werken we vooral met Belgisch witblauw, een runderras dat voornamelijk gehouden wordt voor het vlees. Het ras komt hoofdzakelijk voor in Midden en Hoog België maar men vindt de koeien over de hele wereld terug.
Het Belgisch-witblauwras wordt geroemd om zijn dubbele bespiering wat resulteert in een imposante spiermassa wat een excellente vlees-vetverhouding oplevert. Doordat het een zeer lage methaanuitstoot per kilogram geproduceerd vlees heeft, is het ook een van de meest ecologische rassen die er zijn.
Bovendien is het vlees niet alleen mager, maar ook cholesterolarm en het heeft van alle rundvlees de meeste onverzadigde vetzuren. Daarnaast is het een vroegrijp vleesras, de eerste kalving vindt rond de 24 maanden plaats, tegenover vaak 36 maanden bij andere vleesrassen.
De kenmerken even op een rijtje:
- Zeer hoge natuurlijke spierontwikkeling
- Mogelijkheid om jong rundvlees te produceren
- Exclusieve kwaliteit van vlees, nergens geëvenaard
- Vlees met intrinsieke kwaliteiten: malsheid, kleur, vochthoudendheid, smaak en sappigheid
- Vlees met nutritionele kwaliteiten: hoogwaardig eiwit, laag vetgehalte, laag cholesterolgehalte en gunstige vetzuursamenstelling
- Aangenaam en zacht karakter